Ken Burnett

Ken Burnett

Ken Burnett

Ken Burnett is een Brits auteur, spreker en consultant op het gebied van fondsenwerving, marketing en communicatie voor goede doelen wereldwijd. Zijn staat van dienst is indrukwekkend lang en divers: wat volgt is slechts een greep uit zijn vele werkzaamheden en wapenfeiten.

Na een carrière in het bank- en uitgeverijwezen was Ken begin jaren ’80 van de vorige eeuw directeur én hoofd fondsenwerving en communicatie van ActionAid UK. In die periode richtte hij ook het invloedrijke Burnett Associates bureau op, het eerste bedrijf in zijn soort in Europa. Twintig jaar lang bracht Burnett Associates een aantal van de meest originele donateurgerichte en effectieve communicatiecampagnes ter wereld voort. Deze traditie werd voortgezet met Burnett Works, een bureau dat goede doelen helpt hun verhaal te vertellen en met Clayton Burnett (nu Alan Clayton Associates), het bureau voor transformationele ontwikkeling. Momenteel werkt Ken samen met verschillende bureaus in Engeland, Australië, Noord-Amerika en India. Ook is hij directeur van uitgeverij The White Lion Press Limited. Daarnaast werkt hij samen met fondsenwervers wereldwijd aan de bouw en ontwikkeling van SOFII (Showcase of Fundraising Innovation and Inspiration). 

Burnett is al decennia actief bij diverse non-profitorganisaties, waaronder jarenlang als trustee en voorzitter van ActionAid, recentelijk als vice-voorzitter van The UK’s Institute of Fundraising en als trustee van BookAid International en de International Fund Raising Group (nu: The Resource Alliance). Ken is een fellow van the Institute of Fundraising en een honorary fellow van the Institute of Direct Marketing. Hij is talloze keren onderscheiden onder meer als meest invloedrijk persoon in de Engelse fondsenwerving in 2011. 

Hij schreef talloze artikelen voor gerenommeerde uitgaven van de Guardian Newspapers Group, waaronder Guardian Weekly, en diverse andere tijdschriften en websites. Ken schreef diverse boeken, waaronder de wereldwijde bestseller Relationship Fundraising en de opvolger daarvan, Friends for Life: Relationship Fundraising in Practice. Burnett’s eerste boek dat niet over fondsenwerving ging, The Field by the River, werd gepubliceerd in 2008 en kreeg zeer lovende kritieken. Eind 2014 bracht Ken een boek uit dat hij als zijn belangrijkste boek tot nu toe beschouwt: Storytelling can change the world.

In 2015 is Burnett samen met Giles Pegram gestart met The Commission on the Donor Experience. De uitkomsten van CDE zijn in juli 2017 gepubliceerd.

Ken Burnett blogt regelmatig op zijn eigen website www.kenburnett.com. Hij kan het best bereikt worden via email (ken@kenburnett.com) en hij is op Twitter te volgen via @kenburnett1.