Het DTVF Team

De Toekomst van Fondsenwerving is een initiatief van Reinier Spruit (Reinier Fundraising) en Hans Broodman (Nassau Fundraising) gestart in 2017. Beide hebben jarenlange ervaring in de fondsenwerving sector, zodoende vonden ze elkaar snel bij de ontwikkeling van dit initiatief.

Het DTVF team is in 2018 uitgebreid met Marjolein van de Paverd. En in 2019 zijn Bas Klaassen, Dion Hilberink, Michell Hogendorp, Joyce Smeltink, Mirjam van Drenth en Marloes Koorman erbij gekomen. Het DTVF team coördineert, faciliteert en motiveert de beweging.

Naast dit team zijn er nog tientallen vrijwilligers die in werkgroepen een Nederlands advies formuleren hoe het beste donateur gerichte fondsenwerving te organiseren.


Reinier Spruit

"Ik ben gek op fondsenwerving sinds 2001. Sindsdien probeer ik mijn eigen fondsenwerving skills en die van anderen te verbeteren. Het centrale thema in mijn werk is hoe we lange termijn inkomsten groei realiseren door donateurs op de juiste manier te servicen: 'We need to value donors as much as we need value from them'. De uitkomst van The Commission on the Donor Experience is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van onze sector. Als we er tenminste mee aan de slag gaan! Bij veel organisaties staat behoud van donateurs hoog op de agenda en dat is terecht. Er valt namelijk nog zoveel te verbeteren. Als een van de project leads mocht ik bijgedragen aan de totstandkoming van The Commission on the Donor Experience en nu wil ik niets liever dan dat we het advies massaal gaan gebruiken in de praktijk."

Reinier heeft de eerste 14 jaar van zijn carriere gewerkt bij o.a. Artsen zonder Grenzen en Greenpeace International in verschillende senior fondsenwerving functies. Sinds eind 2015 is hij als zelfstandige verder gegaan in de rol van Interim Fondsenwerving Manager & Senior Adviseur. Zijn opdrachtgevers zijn onder meer: Oxfam Novib, Aidsfonds, SOS Kinderdorpen, Save the Children, Artsen zonder Grenzen, World Animal Protection, Liliane Fonds, Greenpeace, NSGK, Stichting Vluchteling en UNHCR. Ook deelt hij graag zijn inzichten en mening op zijn eigen blog. U kunt Reinier per email bereiken op: reinier@fondsenwerving.org.

Hans Broodman

Hans Broodman van Nassau Fundraising: "Relatiegerichte fondsenwerving met de ervaringen van de donateurs als uitgangspunt is niet alleen de toekomst van ons vak. Het is fondsenwerving zoals het bedoeld is. Omdat het werk dat de sector doet zo ontzettend belangrijk is, willen wij er alles aan doen om zoveel mogelijk fondsenwervers aan boord te krijgen. Zowel bij het platform als bij het evenement in oktober. Wij zijn er trots op dat we Ken Burnett naar Nederland kunnen halen om ons de toekomst van fondsenwerving te laten zien..

Hans is in 2000 overgestapt van de financiële dienstverlening naar de non-profit sector. Hij heeft gewerkt bij Natuurmonumenten, War Child, Greenpeace International, Reumafonds en KWF Kankerbestrijding, meestal vanuit de functie van (interim) manager fondsenwerving. Sinds 2013 is Hans partner bij Nassau Fundraising van waaruit hij nog veel meer non-profit organisaties en (grote) gevers helpt elkaar te vinden. Hans is auteur van het boek 'Weg van Filantropie' en mede-initiatiefnemer van 'Filantropie in Nederland'.

Nassau Fundraising helpt non-profit organisaties hun fondsenwerving te verbeteren. Nassau adviseert en helpt dat advies om te zetten in fondsenwervende resultaten. Ook heeft Nassau Fundraising een eigen trainingsprogramma en een werving- en selectiedienst. Lees meer over Nassau Fundraising op hun website. U kunt Hans per email bereiken op: hans@fondsenwerving.org.

Marjolein van de Paverd

Marjolein heeft de laatste 15 jaar haar sporen verdient als senior fondsenwerver bij Greenpeace en als hoofd fondsenwerving bij Stichting AAP.  Daarnaast zet ze zich vrijwillig in voor initiatieven als 101Fundraising en De Toekomst van Fondsenwerving. Onder de naam FC Marjolein adviseert en ondersteunt zij goede doelen rondom het opstellen en behalen van hun fondsenwervende doelstellingen.

Marjolein: ”Ik word heel gelukkig van de Toekomst van Fondsenwerving. Het centraal zetten van de donateur is volgens mij de enige weg naar een duurzame relatie tussen goede doelen en hun achterban. En het is zo mooi om te zien hoeveel vakgenoten zich inzetten voor deze noodzakelijke ontwikkeling. In de gesprekken die we onderling voeren worden regelmatig succesvoorbeelden van de commerciële sector aangehaald. Mijn streven is dat het juist de goede doelen zijn die de inspiratiebron gaan vormen voor de andere sectoren.

U kunt Marjolein per email bereiken op: marjolein@fondsenwerving.org.