Wilde Ganzen! Naming en faming...

Wilde Ganzen! Naming en faming...

Ik ben onlangs via een straatwerver van XS Direct donateur geworden van de Stichting Wilde Ganzen. Ik liep over het plein voor het station in Utrecht en werd zo ontzettend enthousiast, ontwapenend en inhoudelijk goed onderhouden, dat ik bleef staan en heb ingestemd met donateurschap voor een mooi bedrag per maand. Daarna heb ik de directeur van XS Direct geappt om hem te feliciteren met zo’n geweldige collega. Natuurlijk draag ik Wilde Ganzen een warm hart toe en vind ik dat ze fantastisch werk doen, maar ik kan niet ontkennen dat ik de werver in kwestie haar succesje heel erg gunde.

In mijn laatste blog over telemarketing schreef ik al dat het maar goed is dat een werver niet weet wat ik dagelijks doe, omdat bellen met mij dan wel erg spannend wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor straatwerving. Het was een topgesprek, maar de aanleiding voor deze blog zit hem vooral in het traject daarna. Ik wilde graag even een ode brengen aan “donateur experience”! Ik ben onder de indruk namelijk.

Kennelijk is het gebruikelijk dat je na het aangaan van donateurschap bij Wilde Ganzen via de straat, en wellicht ook andere kanalen, netjes een bedankbelletje krijgt. Heel attent, maar ik was op het moment van bellen niet bereikbaar, dus ik bemerkte een gemiste oproep van een 035-nummer. Ja, u hoort het goed. Een herkenbaar nummer, heel transparant en niets mis mee. Ik bel gemiste oproepen gewoonlijk terug. Zo ook dit keer. Ik kreeg geen livemedewerker, maar een zorgvuldig ingesproken bericht, waarin werd uitgelegd waarom ik was gebeld en waarin alsnog het bedankje werd overgebracht. Mooi!

Ik vind dat dus goed en zorgvuldig en volgens mij is deze werkwijze een garantie voor een blijvende donateur. Maar Wilde Ganzen gaat voor het optimale effect, zo blijkt. Ik kreeg namelijk ook nog een e-mail van Dagmar van der Lans van Wilde Ganzen met de volgende tekst:

“Wat fijn dat je ons, Wilde Ganzen, terug hebt gebeld en ons bericht hebt geluisterd. We hebben je gebeld om je persoonlijk te bedanken dat je donateur bent van Wilde Ganzen. Met jouw bijdrage steun je dit jaar meer dan 300 kleine ontwikkelingsprojecten in arme landen.”

En zo gaat het nog even verder.

Yes! Ze weten dat ik heb teruggebeld….ook daarin word ik erkend. De ervaring met Wilde Ganzen in het prille begin van mijn donateurschap is gewoon geweldig. Dagmar…. als jij de bedenker bent van dit traject: hulde! Of geef het door aan je collega.

Hiervan kunnen veel organisaties wat leren. Goed voor het imago van goede doelen, goed voor het imago van het kanaal straatwerving, goed voor mijn lifetime value als donateur bij Wilde Ganzen. Jullie gaan mij terugverdienen. Ik beloof het.

Gebruikelijk wordt mij afgeraden om in een blog aan naming and shaming te doen. Ik blijf daar dan ook meestal vandaan. Maar naming and faming mag wel toch? Dagmar?

Een interessant onderzoek naar de donor experience…

Een interessant onderzoek naar de donor experience…

Oproep: maak de Notre-Dame niet te mooi!

Oproep: maak de Notre-Dame niet te mooi!