Er staan donateurs voor de deur...

Er staan donateurs voor de deur...

Dit is zo’n geweldig verhaal, dat moet ik even snel met jullie delen.

Ik was vorige week vrijdag op het kantoor van een goed doel. En er stonden opeens twee mensen voor de deur. Ze belden ongeduldig aan zo rond 9 uur. Enthousiast kwamen ze binnen en begonnen een heel gesprek met de receptioniste wat ze zo geweldig aan het goede doel vonden. De receptioniste wist niet wat haar overkwam. Uiteindelijk kwam ze erachter dat ze donateur wilden worden. Zomaar!

De receptioniste belde snel de afdeling Fondsenwerving en Communicatie om een afgevaardigde naar beneden te sturen en deze goede mensen te woord te staan. En net nadat deze twee mensen koffie hadden gekregen en hadden plaats genomen in de kantine om hun verhaald nogmaals te doen ging weer de bel: nog drie mensen die naar het kantoor toe waren gekomen met een lofzang aan complimenten.

De receptioniste was uiteraard gecharmeerd van de vrolijkheid op de vroege ochtend, maar vroeg zich ook af welke briefing ze had gemist. Was er een TV show geweest waar ze niks van af wist? Het kwam wel vaker voor dat de afdeling Fondsenwerving en Communicatie iets had bedacht waar ze niks van af wist. Maar nee, er was niks speciaals gebeurd. En zeker niet op TV.

En jawel hoor, een kwartier later ging de bel weer. Zelfde verhaal. Complimenten, enthousiast en ze wilden allemaal donateur worden. En zo gedurende de ochtend ging dat maar door en het werd zelf steeds drukker. De hele organisatie was inmiddels ingeschakeld om de mensen te woord te staan. Op een gegeven moment stond er zelfs een rij voor de deur!

De rij van mensen die donateur wilden worden.

De rij van mensen die donateur wilden worden.

In totaal zijn er 364 mensen langsgekomen, waarvan er 341 donateur zijn geworden. Elf mensen wilden als vrijwilliger aan de slag. Ook waren er twaalf bestaande donateurs die hun huidige bijdrage wilden verhogen.

De fondsenwervers zaten al te rekenen. Als dit zo doorgaat de rest van het jaar…! Dan mogen ze wel wat extra koffie bestellen!

Niemand begreep hoe dit kon gebeuren. Maar zo zie je maar, je maakt de raarste dingen mee in goede doelen land.

9 huis-tuin-en-keukentips

9 huis-tuin-en-keukentips

Vers van de pers: resultaten Loyaliteit Benchmark 2018

Vers van de pers: resultaten Loyaliteit Benchmark 2018