Hoeveel meters de beweging inmiddels heeft gemaakt?

Hoeveel meters de beweging inmiddels heeft gemaakt?

Ja, dat was makkelijk geweest. Als we de groei van De Toekomst van Fondsenwerving zo zouden kunnen meten. Maar zo makkelijk is het niet om het effect van de beweging te meten. Hoe weten we dan wel of we vooruitgang boeken?

Afgelopen maandag kwamen we met het DTVF-team en alle ‘kartrekkers’ van de werkgroepen bij elkaar om af te spreken hoe we de komende tijd verder werken aan meer donateur gerichte fondsenwerving. En bijna iedereen van de 14 aanwezigen had wel voorbeelden van fondsenwervers die dankzij het event met Ken Burnett, of dankzij de blogs, met nog meer inzet aan de slag zijn. Dat is in ieder geval een positief effect!

En tegelijkertijd horen we ook ‘tegengeluiden’: fondsenwervers die aangeven dat we het als fondsenwervers toch eigenlijk niet zo verkeerd doen, of dat vaker om geld vragen ook meer inkomsten oplevert, en dat het tenslotte ook om inkomsten gaat. En met dat laatste zijn we het natuurlijk eens, hoe meer inkomsten hoe beter. Maar wij geloven ook dat inkomsten op de lange termijn groter zijn als we de donateur meer centraal stellen in onze fondsenwerving.

Inmiddels zijn er meer dan 50 vrijwilligers aan de slag in 8 werkgroepen. Ook dat is een mooie groei van de beweging. Zij zullen de komende maanden werken aan het formuleren van adviezen voor de Nederlandse markt en het verzamelen van succesvolle voorbeelden. Die kunnen we dan weer delen met jullie via een blog, evenement of webinar. Als de adviezen worden geïmplementeerd zijn we er van overtuigd dat we daarna nog meer voorbeelden kunnen verspreiden. En zo groeit de beweging steeds groter!

Wil je weten welke werkgroepen aan de slag zijn en wie in de werkgroepen zitten? Kijk dan onderaan op deze pagina: ‘De Beweging’. 

En kijk dan gelijk of er iets van jouw gading bij zit! We kunnen altijd nog een slimme fondsenwerver gebruiken.

Hoe kijk jij aan tegen verval, ROIs en terugverdientijden?

Hoe kijk jij aan tegen verval, ROIs en terugverdientijden?

32 lightbulb moments (video!)

32 lightbulb moments (video!)