Waarom je je verjaardag niet mag vieren. En wij dat wel doen.

Waarom je je verjaardag niet mag vieren. En wij dat wel doen.

De meeste goede doelen kunnen hun verjaardag niet vieren. Mogen hun verjaardag niet vieren. Zouden hun verjaardag niet moeten willen vieren. Goede doelen zijn opgericht om een probleem om te lossen en zolang dat probleem niet is opgelost kun je geen feestje geven, zou je er elk jaar van moeten balen dat je nog bestaat, dat je nog nodig bent.

Toch overwegen veel goede doelen om een jubileum te vieren. Afgelopen week organiseerde Hans een masterclass met Alan Clayton en daar kwam dit voorbeeld voorbij:

"De Cystic Fibrosis Trust UK wilden hun 50e verjaardag vieren. Totdat in de meeting waarin dat besproken werd een patiënt met cystic fibrosis het woord nam en aangaf dat ze jaloers was. Zij zou zeker geen 50 worden en waarschijnlijk ook geen 40. En zoals het er nu uitzag was het maar de vraag of ze haar 30e verjaardag zou halen. Dat was de wake-up call voor de Cystic Fibrosis Trust UK en ze veranderden de plannen voor hun jubileum campagne als volgt."

cystic.png

Maar even iets luchtigers; hoe komen we op het onderwerp verjaardagen en jubilea?

Wij vieren deze week onze verjaardag!

Wij vieren dat wel. Want wij zijn trots op wat we samen hebben bereikt. Wij zijn gestart om goede voorbeelden te delen. Voorbeelden van echte donateur gerichte fondsenwerving. Voorbeelden die laten zien dat die uiteindelijk meer opleveren voor de non-profit organisatie dan fondsenwerving die gericht is op korte termijn inkomsten.

Een jaar geleden startten we de beweging De Toekomst van Fondsenwerving. En meer dan 60 blogs, bijna 100 vrijwilligers, een eerste webinar en meer dan 700 aangesloten fondsenwervers verder, kijken we uit naar ons 2e jaar. Een jaar waarin het werk van de diverse werkgroepen gedeeld gaat worden. Een jaar waarin we weer een aantal webinars gaan organiseren. Waarin we verder op zoek gaan naar mooie voorbeelden. En een jaar waarin we de beweging nog groter willen maken.

Dus, wil je de beweging een cadeautje geven voor haar 1e verjaardag?

Onze cadeautip:

Laat een collega of mede-fondsenwerver zich aanmelden bij de De Toekomst van Fondsenwerving. Stuur deze link door en help de beweging verder te groeien!

Wij bedanken jou in ieder geval voor je betrokkenheid en deelname aan de beweging! Proost!

Reinier en Hans

 

Stel je eens voor...

Stel je eens voor...

Wat zijn de 10 beste eigenschappen van een Hoofd Fondsenwerving?

Wat zijn de 10 beste eigenschappen van een Hoofd Fondsenwerving?