Stel je eens voor...

Stel je eens voor...

Bij elk schandaal in de goede doelen markt heeft de hele markt daar last van. Zou het zo zijn dat andersom ook klopt? Wanneer er hele goede dingen gebeuren dat mensen dan positiever over de goede doelen markt gaan denken?

De echte zuurpruimen veranderen wellicht niet zo snel van mening, maar er is een grote groep mensen die wel degelijk gevoelig is voor een positief geef-klimaat.

  • Stel dat de service die wij als goede doelen geven aan onze nieuwe en bestaande donateurs zoveel verbeteren, zouden mensen dat merken?
  • Stel dat wij op grote schaal donateurs oprecht gaan bedanken voor alles wat zij mogelijk maken, zouden ze dat waarderen?
  • Stel dat wij onze communicatie 180 graden draaien en voortaan vanuit het oogpunt van de donateur communiceren, denk je dat dat opvalt?
  • Stel dat we meer beslissingen maken op basis van lange termijn rendement, zouden donateurs dat merken?
  • Stel dat we onze donateurs beter leren kennen en we daardoor een gepaster aanbod kunnen doen, en een betere dialoog met ze kunnen aangaan, zou dat een effect hebben?
  • Stel dat we de donateurs ervaringen verbeteren, zodat donateurs altijd een goed gevoel overhouden aan elk contact dat ze met ons hebben, zou dat een positieve uitwerking hebben?
  • Stel dat we onze systemen en programma's zo inrichten dat wij de meest "klantvriendelijke" sector zijn die ze in hun dagelijks leven tegenkomen, zouden donateurs dan anders gaan reageren?
  • Stel dat we onze records en euro's gaan zien als donateurs, zou dat iets gaan uitmaken in hoe we communiceren  met donateurs?
  • Stel dat wij er alles aan doen om donateurs zo lang mogelijk bij ons te houden, denk je dan niet dat we daar in zouden kunnen slagen?

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat je op bovenstaande 9 (retorische) vragen negatief zou kunnen antwoorden.

Ik denk dat negatieve aandacht voor de goede doelen sector gepareerd kan worden. Door ons huiswerk te maken en goed voorbereid voor de dag te komen. Door onze fondsenwerving en communicatie op deze manier in te richten, zodat organisaties weer echte fans & followers krijgen.

En daar zal de hele sector bij gebaat zijn.

"Bijkomstig voordeel" is dat organisaties er uiteindelijk zelf ook beter van worden. Relaties eerst. Inkomsten volgen.

Alice in Wonderland en de nul-meting

Alice in Wonderland en de nul-meting

Waarom je je verjaardag niet mag vieren. En wij dat wel doen.

Waarom je je verjaardag niet mag vieren. En wij dat wel doen.