NSGK: "Thanksgiving? Een mooi moment om te bedanken!"

NSGK: "Thanksgiving? Een mooi moment om te bedanken!"

De donateur staat in het hart van de organisatie bij NSGK, de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Niet alleen wordt dat steeds belangrijker in fondsenwervingsland; wij voelen dat bij NSGK ook echt zo. Van projectadviseur tot front office, van communicatie tot fondsenwerving. Het resultaat van een mooi proces om gezamenlijk tot de kern van NSGK te komen. Wellicht een open deur, maar zonder gevers – geen NSGK. Open deur nummer twee: wat doe je dan? Juist, bedanken! Zo werd het plan gesmeed voor een bedankavond, om donateurs en actievoerders persoonlijk te bedanken.

We houden voluit rekening met het belang van onze gevers. Toch kunnen en moeten we nog beter aan de verwachtingen en behoeften van onze gevers tegemoetkomen. Nee, sterker, de verwachtingen kunnen we overtreffen. Dat levert lange termijn relaties op!
— Henk-Willem Laan, Directeur NSGK

Het geschikte moment hadden we snel gevonden: Thanksgiving! De uitnodigingen naar de collega’s werden een paar maanden van tevoren al verstuurd. Met zo’n 25 aanwezigen, waaronder onze kersverse kinderambassadeurs, was er dan ook een mooie opkomst. Door op tijd te starten met de voorbereiding hadden we genoeg tijd om (de toch wel aardige rits) vragen te beantwoorden. Hebben we genoeg telefoonlijnen? Hoe doen we het met de selectie van contacten? We willen natuurlijk het effect van de bedankavond meten, dus hoe verwerken we het goed in het CRM systeem? Wat doen we met mensen die terugbellen? Niet iedereen is even comfortabel aan de telefoon, dus welke handvatten geven we mee? Enzovoort. Genoeg om over na te denken!

Natuurlijk konden we (helaas) niet alle donateurs spreken op één avond. Daarom hebben we een leuk sfeerbeeld laten maken door een filmmaker, die we vervolgens meestuurden met een bedankmail aan onze achterban. Deze hebben we eveneens gedeeld op de verschillende social media kanalen. Voor degenen waarvan we geen e-mailadres hadden, hebben we tijdens de bedankavond ook zo veel mogelijk bedankkaartjes geschreven.

Wat een geweldige avond werd het. Aan de telefoon hoorden we zo veel mooie verhalen en betrokkenheid. Deze hebben we aansluitend op de bedankavond met elkaar gedeeld. Echt verhalen met een lach en een traan. Veel donateurs zagen in hun naaste omgeving de problemen waar gehandicapte kinderen mee te maken hebben. Gelukkig hoorden we ook terug dat de initiatieven die NSGK heeft opgezet een positieve bijdrage leveren. Waarop wij volmondig konden zeggen: “En dat maakt u mede mogelijk, dankuwel!”

Founding fathers: het licht in donkere dagen

Founding fathers: het licht in donkere dagen

Engagement is alles

Engagement is alles