Kerstkaartje sturen?

Kerstkaartje sturen?

Het is weer bijna kerst! En dan speelt de vraag sturen we een kerstkaart naar onze achterban of niet?

In 2016 hebben we voor het eerst een kerstkaart gestuurd. Ik ben er van overtuigd dat dit de binding met de donateur versterkt. Echter, meten is weten, dus hebben we dit jaar een loyaliteitsonderzoek (0-meting) laten uitvoeren door Dunck Loyalty Marketing om meer inzicht te krijgen in de loyaliteit van onze donateur en de rol die onze communicatie-instrumenten kunnen spelen bij het creëren daarvan.

Van alle loyaliteitsinstrumenten wordt in het onderzoek gekeken naar bekendheid, gebruik, waardering en belang. Uit dit onderzoek blijkt dat naast de loyaliteitsinstumenten donateursblad en nieuwsbrief, de kerstkaart er echt uit springt. De kerstkaart is het bekendst en wordt het best gewaardeerd. 71%  werd echt oprecht verrast en 79% voelde het als een bedankje. Dat is fijn om te horen!

Bij de niet-ontvangers ligt de waardering veel lager met veelal de onderliggende reden: “ Besteed het geld liever aan doelstellingswerk”. Maar als ze de kerstkaart toch eenmaal ontvangen dan speelt het verrassingselement een grote rol. Het WOW EFFECT daar doe je het voor!

En of het nu een kerstkaart, bedankkaart of een verjaardagskaart is, als die donateur maar weet dat je hem/haar ziet en waardeert. Zorg daarbij ook voor afwisseling om het aangenaam verrassend te houden, want een verwachte kerstkaart is toch weer net iets minder leuk…

 Dus ja, bedanken, waarderen en verrassen loont echt!

Vrijdag visdag, #GivingTuesday en filantropie

Vrijdag visdag, #GivingTuesday en filantropie

Founding fathers: het licht in donkere dagen

Founding fathers: het licht in donkere dagen