Je donateurs serieus nemen. Kun je dat ook teveel doen?

Je donateurs serieus nemen. Kun je dat ook teveel doen?

Je donateurs serieus nemen. Kun je dat ook teveel doen?

Op verschillende manieren kun je je donateur laten merken dat je hem/haar serieus neemt. Bijvoorbeeld door te vertellen wat de donateur met zijn of haar bijdrage bereikt heeft (zie ook de blogs ‘Erkennen in plaats van bedanken’ en 'De kunst van het niet bedanken'). Of door te vragen naar de mening van de donateur over jouw organisatie. Of over de verwachting die de donateur heeft van de relatie tussen die donateur en jouw organisatie.

En je neemt jouw donateurs natuurlijk mee in het vieren van behaalde successen. Maar neem je de donateur ook mee als er minder goed nieuws te melden is? Neem je de donateur dan ook serieus?

De afgelopen periode is wederom duidelijk geworden dat goede doelen worstelen met hun communicatie als er slecht nieuws te melden is. De ene organisatie doet dat beter dan de andere. De ene organisatie informeert zijn donateurs proactief, de andere pas als er slecht nieuws is uitgelekt.

Ik kreeg onlangs een mooi voorbeeld van slecht nieuws dat ik nog niet gehoord had. Zie de brief hieronder.

NHLandschap (2).png

Ik wist nog niet dat er iets fout was gegaan en had dat wellicht nooit geweten als ik daarover niet deze brief gelezen had. En ondanks het feit dat ik nu wel weet dat er iets is fout gegaan, wat natuurlijk vervelend is, geeft het me wel een goed gevoel. En vertrouwen; ik word serieus genomen.

Een klein ‘minpuntje’, in de P.S. word ik naar mijn smaak net iets te serieus genomen. Dat ik de vraag krijg om voortaan berichten via e-mail te ontvangen snap ik. Maar ik wil berichten over fraude niet per e-mail ontvangen. Ook niet via de post, die wil ik het liefst helemaal niet meer ontvangen…… 

Wat zijn de 10 beste eigenschappen van een Hoofd Fondsenwerving?

Wat zijn de 10 beste eigenschappen van een Hoofd Fondsenwerving?

Putting donors first. A revolutionary approach to fundraising!

Putting donors first. A revolutionary approach to fundraising!