Investering naar de nering zetten? Dacht het niet!

Investering naar de nering zetten? Dacht het niet!

De meesten van ons zitten in het laatste kwartaal van hun boekjaar. Dat betekent jaarplannen maken. Wat gaat 2019 ons brengen? Hoe gaan we de ingezette groei voortzetten? Hoe gaan we de dalende inkomsten keren? Hoe gaan we donateur gerichte fondsenwerving in onze jaarplannen verwerken?

Dit is het moment om je jaarbudgetten veilig te stellen. Niet alleen voor acquisitie. Ook voor behoud, loyaliteit en retentie. Donateur gerichte fondsenwerving: daar moet je in investeren!

Onze sector wordt veelal op kosten afgerekend. En te weinig op impact. Zo ook in de fondsenwerving. Kosten zijn eigenlijk investeringen om iets te bereiken. Kosten klinken fout, maar ze zijn juist goed! Met de juiste en meer investeringen kan je namelijk ook meer inkomsten genereren. En met meer inkomsten kan je meer doen om je missie te bereiken. En dat willen we toch? Dus aan de slag!

Waar wil je in je jaarplan extra budget voor aanvragen? Welkomstprogramma’s voor nieuwe donateurs. Bedanken van nieuwe en bestaande donateurs. Ontwikkelen van nieuwe inspiratievolle ervaringen voor werving van nieuwe donateurs en loyaliteit van bestaande donateurs. Onderzoek en rapportages inrichten om loyaliteit en uitstroom inzichtelijk te maken. Extra personeel om segmentatie door te voeren en nieuwe donor journeys te ontwikkelen. Et cetera. Bijna te veel keuze.

Maar je moet intern de discussie aangaan om te krijgen wat je wil. Hoe bereid je je daar op voor? Kan jij uitleggen waarom hierin geïnvesteerd moet worden? Wanneer we donateurs de beste ervaring geven, dan is het logisch dat ze langer bij ons blijven. Hebben we alle bewijzen die aantonen dat dit zo is? Ben jij bereid om een leap of faith te nemen?

EXTRA: telefonische hulp!

We gaan iets nieuws proberen. Hans, Marjolein en ik zijn uiteraard niet alwetend, maar we proberen jullie zo goed mogelijk op weg te helpen. Wij staan a.s. vrijdag 30 november klaar om jullie jaarplan vragen telefonisch te beantwoorden. Tussen 12:00 en 14:00. Maximaal 20 minuten per vraag en antwoord. Dat betekent dat we 18 organisaties kunnen helpen. Wil je snel iets toetsen? Heb je een belangrijke of dringende vraag? Misschien kunnen wij je helpen. Wie het eerst komt, die het eerst maalt! Uiteraard vinden we het ook leuk om te horen wat er bij jullie speelt. Vul dus snel onderstaand formulier in!

Naam *
Naam
Engagement is alles

Engagement is alles

De donateur centraal bij Wilde Ganzen

De donateur centraal bij Wilde Ganzen