Het is niet altijd wat je denkt dat het is.

Het is niet altijd wat je denkt dat het is.

Afgelopen week las ik een blog van Christiana Stergiou van Moceanic met de titel ‘The Liberating Truth Behind Smart Bequest Fundraising’, over het werven van nalatenschappen. Nou ja, in ieder geval over de communicatie en gesprekken daarover. En dat veel organisaties dat lastig vinden. Omdat het niet makkelijk is om met iemand te praten over de dood, laat staan over zijn of haar dood.

En dat is natuurlijk ook niet gemakkelijk. Maar gelukkig hoeft dat ook helemaal niet. In haar blog maakt Christiana duidelijk dat het praten met mensen over het opnemen van een goed doel in hun testament niets met de dood te maken heeft, maar dat zo’n gesprek vooral over het leven gaat.

Nalatenschappenwerving gaat niet over de dood maar over het leven.

Net zoals goede communicatie met donateurs niet over jouw organisatie gaat maar over de donateur. (zie ook blog van 3 weken gelden)

Net zoals het niet uitmaakt wat je collega’s van een fondsenwervende uiting vinden als je donateurs het maar geweldig vinden.

Net zoals fondsenwerving niet geld vragen is maar het bieden van een mogelijkheid aan mensen om goed te doen.

Net zoals fondsenwervers daarmee geen geldvragers zijn maar dienstverleners.

Voor ons als fondsenwervers is dit natuurlijk niet nieuw. Maar wellicht kunnen we het gebruiken om de niet-fondsenwervende collega’s nog beter te laten begrijpen waar fondsenwerving om draait; om de donateur.

Hoe word je een betere fondsenwerver?

Hoe word je een betere fondsenwerver?

Wat hebben we geleerd vorige week?

Wat hebben we geleerd vorige week?