De donateur centraal bij Wilde Ganzen

De donateur centraal bij Wilde Ganzen

Een donateur van Wilde Ganzen willen we laten weten dat we blij met hem/haar zijn. Daarom bellen we onze nieuwe donateurs als ze een paar maanden donateur zijn bij ons. We bedanken ze, gaan met ze in gesprek en we vragen hen om hun mening in een online enquête. Ruim 83% van de donateurs geeft aan dit telefoontje te waarderen!

 Iedereen wordt bedankt: bereiken we een donateur niet dan krijgt hij alsnog een bedank e-mailtje met link naar de enquête. We bellen met nummerherkenning om zo klantvriendelijk mogelijk te werken. Hierdoor kunnen donateurs ook terugbellen. Deze mensen krijgen een vriendelijke ‘bedank-voicemail’ te horen én ontvangen ook een e-mailtje met de link naar de enquête. Door de enquête komen we te weten wat de donateur al over ons weet, wat ze van ons vinden, wat ze interessant vinden en wat hun attitude van hen is t.o.v. Wilde Ganzen en wat wij volgens hen nog zouden kunnen verbeteren.

 Om te ontdekken of onze bedankcampagne het vervalpercentage doet verlagen, bellen we alleen de donateurs die zijn gestart in de ‘oneven’ maanden. Zo bouwen we met de donateurs in de ‘even’ maanden een controlegroep op. Tussen de eerste vergelijkingsmaanden lijkt zich een voorzichtig positief verschil te ontwikkelen. Toch zijn we ons er van bewust dat er veel factoren zijn die het verval kunnen beïnvloeden. Uiteraard hopen wij duidelijke verschillen te gaan zien, maar wij geloven dat dit een goede investering in onze donateur is, want voor een paar euro per donateur kunnen we iemand bedanken én beter leren kennen! Daarbij; als ongeveer een kwart van de bedankte donateurs een maandje langer blijft, hebben we de kosten al ruim terugverdiend. En afgaande op de vele positieve reacties hebben we daar alle vertrouwen in!

Paulien Groen

Investering naar de nering zetten? Dacht het niet!

Investering naar de nering zetten? Dacht het niet!

Jongere donateurs versus oudere donateurs

Jongere donateurs versus oudere donateurs