De kunst van het ‘niet bedanken’

De kunst van het ‘niet bedanken’

Niet bedanken? Bedanken is toch juist wat je moet doen? Een aantal blogs op De Toekomst van Fondsenwerving gaat daarom toch ook specifiek over het bedanken van donateurs?

En natuurlijk is het ook goed om iemand te bedanken als hij of zij een bijdrage geleverd heeft. Maar namens wie bedank je nu eigenlijk? We weten dat mensen niet geven aan organisaties maar aan de doelen van die organisaties. Dat ze wellicht via de organisatie geven maar niet aan de organisatie.

De (potentiële) gever bepaalt zelf wat hij of zij wil bereiken, zeker bij grote giften, en zoekt daar vervolgens manieren bij om dat te bereiken. En dat kan zijn via jouw organisatie. In die zin ben je eigenlijk dienstverlener richting de (potentiële) gever. En is die gever een afnemer van jouw dienst. En dan zou de gever eigenlijk jou moeten bedanken voor de geleverde dienst. En dat zien we met grote giftenwerving soms ook daadwerkelijk gebeuren; dat een gever de organisatie bedankt voor het realiseren van het doel van de gever!

Maar dat is een uitzondering en bedanken blijft goed om te doen. Maar bedank niet namens de organisatie, maar namens het doel van de organisatie. Of namens de beneficianten van de organisatie waar je voor werkt. Het ging immers niet om jouw organisatie maar om de doelen van jouw organisatie.

Het allermooiste is natuurlijk dat je in de situatie terecht komt dat je elkaar kunt feliciteren met een gezamenlijk behaald resultaat en dat je elkaar bedankt voor het aandeel in dat succes.

En dan moet ik toch weer terugdenken aan mijn eerste (interim)werkdag bij War Child. En aan wat de toenmalige directeur mij vertelde bij binnenkomst. “Wij bedanken nooit” zei hij. “Wij zeggen altijd: leuk dat je meedoet!"

Hans Broodman

Is jouw organisatie donateur-gericht? Een checklist!

Is jouw organisatie donateur-gericht? Een checklist!

Charity Support Score:  dé loyaliteitsmetric voor goede doelen

Charity Support Score: dé loyaliteitsmetric voor goede doelen