Wil je meedoen? Meld je nu aan!

Wil je meedoen? Meld je nu aan!

Met de Toekomst van Fondsenwerving zijn we een beweging gestart om een donateur gerichte cultuur in de fondsenwerving te creëren. Wij geloven dat dit platform helpt om zo snel mogelijk ons doel te bereiken. Doe jij mee als actieve vrijwilliger? De toekomst van fondsenwerving bepaal je dan zelf!

We zijn op zoek naar vrijwilligers die een actieve rol willen spelen en mede de  verantwoordelijkheid op zich durven te nemen. Samen in een team van gepassioneerde fondsenwervers. We leggen het hieronder kort uit. 

We zijn nu een half jaar bezig we geloven dat het onderwerp inmiddels aardig is geland. Steeds meer fondsenwervende organisaties hebben het thema op hun vizier. Ook zie je steeds meer activiteiten en berichtgeving hierover door leveranciers, vakmedia en brancheorganisaties. Prachtig! Missie geslaagd! Nee, nog niet.

Nu willen we namelijk de volgende fase in gaan, waarbij we praktischer gaan worden. Het probleem is nu wel duidelijk voor een groot gedeelte van de markt. We willen nu fondsenwervers de handvatten bieden om hier mee aan de slag te gaan. Dat betekent dat we op zoek gaan naar heel veel praktisch advies en praktijkvoorbeelden. Daar kunnen fondsenwervers namelijk wat mee.

Dat is een behoorlijke onderneming en dat kunnen we niet alleen. Dat moeten we ook niet alleen willen doen. Want ook in dit geval is de reis net zo waardevol als de eindbestemming. 

Heb je hier veel tijd voor over? Neem dan plaats in het DTVF team naast Reinier en Hans. Samen proberen we de beweging te faciliteren, coördineren en aan te jagen. Als teamlid krijg je de volledige verantwoordelijkheid voor een van de geïdentificeerde domeinen. Jouw taak is om, in goed overleg uiteraard,  vooruitgang te boeken op jouw domein samen met een groepje vrijwilligers.

Heb je nou niet zoveel tijd als het DTVF team, maar ben je nog steeds een erg betrokken fondsenwerver die heel graag een actieve bijdrage wil leveren: meld je dan aan als vrijwilliger! Samen met een groepje vakgenoten ga jij de uitdaging aan om de markt in beweging te krijgen.

De 6 domeinen die wie op dit moment hebben bedacht:

  • Website: binnen dit domein hou je je bezig met het verzamelen van relevante, inspirerende en leerzame content; het verzamelen van praktijkvoorbeelden, aandragen van vragen, interviewen van voorlopers, etc.
  • Advies: de adviezen voortgekomen uit The Commission on the Donor Experience willen we per project (28 stuks!) ontleden en beschikbaar maken voor de Nederlandse sector met expert advies van eigen bodem. Per project kan je met andere experts aan de slag! 

  • Webinars: het ontwikkelen van een webinar reeks, op het platform van en in samenwerking met Nederland Filantropieland, die volledig in het teken staat van donateur gerichte fondsenwerving.

  • Events: het bedenken en coördineren van verschillende events in het teken van DTVF. We hoeven als DTVF het event niet altijd zelf te organiseren, maar we willen graag nauw betrokken zijn bij het event als we het onder de paraplu van DTVF gaan promoten. 

  • Social media: het actief benaderen van de DTVF community op Twitter (bijna 300 volgers) en Facebook (4.200+), en een strategie ontwikkelen die social media gebruikt als middel om de beweging te activeren, informeren en groeien.

  • Vrijwilligers: deze beweging zal zo succesvol zijn als de som van haar vrijwilligers. De rol en importantie van vrijwilligers is ons 200% duidelijk. Vandaar dit aparte domein dat zich in het bijzonder bezig gaat houden met de activatie en erkenning van alle DTVF vrijwilligers.

Heel concreet zijn we op zoek naar meerdere handjes:

We zijn voor elk domein op zoek naar 1-2 fondsenwervers die zich bij het huidige DTVF team willen aansluiten en die de volledige verantwoordelijkheid voor een van de genoemde domeinen op zich wil nemen. 

Of meld je aan als vrijwilliger binnen een van de domeinen. (Indien domein 2: geef ook meteen aan welke van de 28 projecten jouw voorkeur heeft.) 

Het lijkt wellicht allemaal wat formeel, maar dat is niet de bedoeling. Wij zijn een enthousiaste en gepassioneerde club fondsenwervers die vinden dat fondsenwerving beter kan en moet. En daarnaast wordt het ook nog eens reuze gezellig! Samen zijn wij deze beweging!

Laat je weten op welke manier jij je steentje wil bijdragen aan onze prachtige sector? Je kan onderstaand formulier invullen met jouw voorkeur. Wij komen dan zsm bij je terug met wat mogelijk is.

Vragen, opmerkingen of ideeën? Laat het ons dan ook weten.

Hartelijke groet,
Reinier & Hans

Naam *
Naam
Retentie is niet alleen goedkoper, maar ook waardevoller!

Retentie is niet alleen goedkoper, maar ook waardevoller!

'Donorgericht' logisch, maar niet gemakkelijk

'Donorgericht' logisch, maar niet gemakkelijk