Loont shoppen bij commerciële organisaties?

Loont shoppen bij commerciële organisaties?

Loont shoppen bij commerciële organisaties?

Waarschijnlijk volg je andere fondsenwervende organisaties en ga je naar congressen en bijeenkomsten over fondsenwerving. Maar kijk je ook of je kunt leren van commerciële organisaties? Of verschillen deze te veel om van te leren?

Een belangrijk verschil is natuurlijk dat non-profit organisaties geen klanten hebben die geld geven voor een product of een dienst. Waarom geven mensen dan geld aan goede doelen? Het antwoord is simpel verwoord in dit blog van Greg Warner: mensen geven omdat hen dat een goed gevoel geeft. En hoe beter de geefervaring is die je je donateur biedt, hoe beter zij zich voelen. Waardoor de kans groot is dat ze vaker zullen geven.

In dat opzicht is het interessant om naar commerciële organisaties te kijken en dan met name hoe zij klanten een geweldige ervaring geven. Dit blog van Brenda van den Berg op Frankwatching geeft een aantal voorbeelden en 6 kenmerken hoe je klantbeleving kunt verbeteren. De belangrijkste is wat mij betreft vertrouwen in plaats van controle. ‘Waar traditionele organisaties zich richten op het behouden van controle, hebben deze partijen (die klantbeleving centraal stellen) een ander uitgangspunt: vertrouwen.’ Daarnaast is het belangrijk om de donateurservaring iets van de hele organisatie te laten zijn. Het blog sluit niet voor niets af met de quote van Simon Sinek: ”Customers will never love a company, until the employees love it first.’‘

Kijk dus vooral naar de klantervaring die je krijgt van commerciële organisaties. Of je nu een geweldige klantervaring hebt tijdens werk, in je vrije tijd, tijdens het online shoppen of op vakantie: check of er iets is dat je kunt toepassen om te zorgen dat jouw donateurs een nog betere (geef)ervaring krijgen.

Het jubileum bedankje van Artsen zonder Grenzen

Het jubileum bedankje van Artsen zonder Grenzen

3 voorbeelden van waarde creëren VOOR de donateur

3 voorbeelden van waarde creëren VOOR de donateur