Hoe maken we er een succes van?

Hoe maken we er een succes van?

Hoe maken we er een succes van?

Vorige week publiceerden we de samenvatting van het werk van The Commission on the Donor Experience (CDE).

De samenvatting is heel positief ontvangen. Een mooi voorbeeld: The Agitator noemde het ‘A REALLY BIG Deal’. Ze beschrijven het werk als volgt: "Think Fundraising encyclopedia. Better yet, think Fundraising Wikipedia”.

Ook in Nederland veel positieve reacties. De Nederlandse vertaling is al door heel veel fondsenwervers gedownload. Wat verrassend voor ons was is dat we op social media ook een paar minder positieve reacties kregen. Met name reacties als ‘niets nieuws onder de zon’ en ‘ik denk niet dat het toepasbaar is in mijn sector’ tot ‘zal wel veel gewauwel zijn’ geven aan dat er ook mensen zijn die bij voorbaat al niet willen nadenken over verandering. Gelukkig was het merendeel van de reacties positief.

Mijn insteek is dat je altijd iets kunt opsteken van de ervaringen van anderen en dat het altijd loont om te bedenken hoe je er vanuit jouw situatie iets mee kunt verbeteren. Het roept bij mij wel de vraag op hoe we gaan zorgen dat het werk van twee jaar door meer dan duizend vrijwilligers omgezet wordt in betere fondsenwerving.

Wat is er volgens jullie voor nodig om te zorgen dat we daadwerkelijk aan de slag gaan met de uitkomsten van het werk van The Commission on the Donor Experience? Heb je voor jezelf al bedacht hoe je er mee aan de slag gaat? Laat het ons weten in de opmerkingen onder dit blog!

Volgende week, op woensdag 5 juli, worden alle uitkomsten gepresenteerd tijdens de Fundraising Convention in Londen. Uiteraard zijn we daar als De Toekomst van Fondsenwerving bij aanwezig. We zullen jullie daar zo snel mogelijk over informeren.

De toekomst is vandaag begonnen! Doe je mee?

De toekomst is vandaag begonnen! Doe je mee?

Een blauwdruk voor blijvende verandering in fondsenwerving

Een blauwdruk voor blijvende verandering in fondsenwerving