Loyaliteit in goede en slechte tijden...

De afgelopen twee weken zijn we overspoeld met vreselijke berichten over wangedrag van hulpverleners. Een vreselijk situatie voor alle betrokkenen. Veel vertrouwen beschaamt. Geen goede reclame voor de sector en voor de betreffende organisaties in het bijzonder.

32 lightbulb moments (video!)

De eerste 2 van in totaal 44 video clips staan online! Allemaal opnames van het optreden van Ken Burnett in Amsterdam op 5 oktober 2017. Onder andere komen de 32 lightbulb moments aan de orde waarmee Ken ons de toekomst van fondsenwerving schetste. 

Hulp gevraagd: Hoeveel mail kan een donateur aan?

Hoeveel giftverzoeken per jaar kan een donateur aan? Een fondsenwerver die recent bij een organisatie is gaan werken die donateurs soms meer dan 20(!) keer per jaar een giftverzoek stuurt, is op zoek naar argumenten en voorbeelden om de fondsenwerving meer donateur gericht te maken.

Help jij een collega fondsenwerver aan argumenten of voorbeelden hoe het anders kan?

Data inzicht is prioriteit

In een heleboel fondsenwervende organisaties ontbreken de juiste systemen en processen om acties en programma's correct te monitoren. Relevante sturingsinformatie is vaak afwezig. Dat is opmerkelijk, confronterend en zorgwekkend.

Oproep aan alle goede doelen directeuren

In mei van dit jaar zijn we gestart met De Toekomst van Fondsenwerving met het idee dat fondsenwerving in Nederland alleen toekomst heeft als we daarbij de donateur echt centraal stellen. Bij deze willen we directeuren van goede doelen oproepen zich ook aan te sluiten.