Hulp gevraagd: Hoeveel mail kan een donateur aan?

Hoeveel giftverzoeken per jaar kan een donateur aan? Een fondsenwerver die recent bij een organisatie is gaan werken die donateurs soms meer dan 20(!) keer per jaar een giftverzoek stuurt, is op zoek naar argumenten en voorbeelden om de fondsenwerving meer donateur gericht te maken.

Help jij een collega fondsenwerver aan argumenten of voorbeelden hoe het anders kan?

Data inzicht is prioriteit

In een heleboel fondsenwervende organisaties ontbreken de juiste systemen en processen om acties en programma's correct te monitoren. Relevante sturingsinformatie is vaak afwezig. Dat is opmerkelijk, confronterend en zorgwekkend.

Oproep aan alle goede doelen directeuren

In mei van dit jaar zijn we gestart met De Toekomst van Fondsenwerving met het idee dat fondsenwerving in Nederland alleen toekomst heeft als we daarbij de donateur echt centraal stellen. Bij deze willen we directeuren van goede doelen oproepen zich ook aan te sluiten.

Geweldige terugkoppeling van Stichting SINA

Stichting Samen is niet alleen (SINA) is een kleine Amsterdamse stichting die gezinnen ondersteund die in armoede leven. Mijn neef ging de halve marathon rennen en liet zich sponsoren voor Stichting SINA. Bijna 4 maanden later kreeg ik een email met het onderwerp "Uitgaven Marathon" en dit is wat er in stond...